62. Pohanková (falešná škvarková) pomazánka

Naprosto vynikající! Skvělý dietní nápad. Lehká příprava. Úspora času:

http://zdravejist.blogspot.cz/2015/05/falesna-skvarkova-pomazanka-z-pohanky.html

Falešná škvarková pomazánka z pohanky

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
DiabetesPomazánka je chutná, levná a rychle hotová. Obsahuje základní suroviny, které věřím má každý pořád doma (kromě lahůdkového droždí, které se může vynechat).

Suroviny:

100 g pohanky lámanky
voda na uvaření pohanky (2 díly vody na 1 díl lámanky)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
3 lžíce rostlinného oleje (doporučuji nějaký neutrální, např. rýžový, řepkový)
1 lžička majoránky
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce hořčice
sůl
pepř
2 sterilované okurky

Nejprve si uvařte pohanku (nebo použijte zhruba 250g již uvařené) v poměru 2 díly vody na 1 díl pohanky.
Mezitím co se pohanka vaří, rozpalte na pánvi olej a dozlatova na něm opečte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.
Do mísy nasypte uvařenou pohanku, cibuli s česnekem, majoránku, lahůdkové droždí, hořčici, sůl, pepř a nadrobno pokrájené okurky. Důkladně promíchejte a nechte odležet. Servírujte s (opečeným) chlebem a zeleninou.

Dobrou chuť!

A takto krásně se pomazánka povedla čtenářce Nadi Jančové a pomazánka je podle jejích slov výborná.:-)