167. Velikonoční nádivka

20180312_213143

Potřebujeme:

  • 500g rohlíků z druhého dne nakrájených na kostky
  • 50g másla
  • 600 – 700 ml mléka
  • hrst čerstvých bylinek (pažitka, petržel, bazalka)
  • 3 stroužky česneku
  • nastrouhaný muškátový oříšek
  • 6 vajec
  • sůl a pepř dle potřeby

Postup:

Na kostičky nakrájené rohlíky osmažíme do zlatova na másle. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme v mléce. Směs přesypeme do mísy a zalijeme mlékem s vejci. Necháme 15 minut nasáknout.

Přidáme nasekané bylinky, česnek, muškátový oříšek, osolíme a opepříme.

Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do směsi.

Vymažeme pekáček máslem, přesuneme do něj směs s bílky.

Pečeme v troubě 200 st. cca. 40-50 minut. Po vychladnutí nádivku nakrájíme.

20180312_21313620180312_213114nádivka1